Medien Holding SRL, joint venture-ul format de Westdeutsche Allgemeine Zeitung si The Nova Group, care detine pachetul majoritar la Societatea R, editorul cotidianului Romania Libera, a incheiat luni un acord cu asociatii Domus Magazin SRL prin care preiau toate partile sociale detinute de acestia in editura. Potrivit unui comunicat de presa, valoarea tranzactiei este confidentiala. Domus Magazin editeaza mai multe publicatii de nisa precum "Domus", "Caminul", "Casa mea" si "Art&Style".

Tranzactia a fost incheiata in prezenta lui Alexander Bogdan Adamescu, membru in CA Medien Holding, a actionarilor Domus - Catalin Berari, Adrian Rus, Cristian Jansen Buta, Radu Gavrus, Dan Sabau si a avocatilor acestora.

Potrivit comunicatului de presa, Domus Magazin SRL va ramane o entitate economica separata, cu management propriu, "dar atat reprezentantii Medien Holding, cat si echipa de conducere a editurii declara ca vor fi exploatate toate sinergiile posibile intre Domus Magazin si Societatea R". Potrivit lui Alexander Adamescu, "aceasta achizitie marcheaza extinderea grupului nostru de presa si intrarea pe piata revistelor, cu o cota importanta de piata in sectorul Home&Deco".

Acelasi comunicat arata ca Domus Magazin a preluat, in 2006, de la compania Hiparion activitatile de editare a revistelor detinute de acestea in domeniul decoratiunilor, constructiilor si amenajarilor interioare si exterioare.

In noiembrie 2007, Iulian Comanescu nota pe blogul sau un acord intre Hiparion si grupul olandez De Telegraaf, anuntat cu cateva luni inainte, a cazut. Dupa numai cateva saptamani, publicatia Capital il cita pe Adrian Rus, directorul general al Domus Magazin, care anunta ca valoarea tranzactiei negociate cu De Telegraaf se ridica, potrivit unui audit PwC, la 8,3-9,1 milioane de euro si ca Domus se afla in continuare "intr-o perioada de exclusivitate de vanzare catre un nume important de pe piata de publishing din Romania".