Grupul polonez Agora, care editeaza cotidianul Gazeta Wyborcza, a semnat un acord privind preluarea filialei locale a Trader Media East detinut de compania turca Dogan, pentru o suma ce depaseste 50 milioane de dolari, aproximativ 35 milioane de euro, scrie Iann pe blogul sau. Trader Media East detine patru portaluri si sase publicatii specializate pe imobiliare si auto.

Anul trecut, Trader a obtinut venituri de aproximativ cinci milioane de euro, din care mai mult de jumatate au provenit din activitatile online.

Reprezentantii Agora estimeaza ca in urmatorii trei ani va inregistra o rata de crestere de aproximativ 33% a veniturilor din publicitate online pe segmentul publicatiilor specializate pe imobiliare si de 17% pe cele auto.

Grupul turc Dogana a cumparat reteaua Trader in urma cu aproximativ un an pentru o suma in jurul a 500 milioane de dolari.

Agora, care este condusa de fostul sef al operatiunilor UPC, e din ce in ce mai activa pe zona de web (proiecte si achizitii) si care va vinde si publicitatea pe versiunea poloneza a siteurilor Microsoft.

Comenteaza pe blogul lui Iann