Bob Woodward, legendarul jurnalist ale carui investigatii, alaturi de Carl Bernstein, au declansat scandalul Watergate, este pe cale sa se retraga de la Washington Post, potrivit mai multor site-uri de specialitate de peste Ocean. Editor&Publisher nota saptamana trecuta faptul ca aproximativ 100 de angajati ai publicatiei americane au acceptat pachetele speciale de pensionare inainte de termen, oferite de conducerea ziarului. Saptamana aceasta, presa alternativa din Washington, preluata pe diverse bloguri, a anuntat ca printre cei 100 se numara si Woodward.

Ziaristul refuzase de doua ori la rand pachete generoase de pensionare oferite de Washington Post angajatilor cu varste de peste 50 de ani. Circa 230 dintre cei 700 de membri ai redactiei se incadrau in criteriile stabilite pentru oferta speciala de pensionare, potrivit Editor&Publisher. Dintre acestia, peste 100 au acceptat-o, printre ei numarandu-se, dupa cum scrie Washington City Paper, si Bob Woodward, al carui pachet compensator a starnit numeroase dezbateri.

Potrivit New York Times, seful actual redactiei Washington Post, Leonard Downie Jr., s-ar putea retrage si el pana inceputul anului viitor.