Campania "13 Legende pentru Bacau", proiect cultural care are drept scop promovarea imaginii judetului Bacau, si-a desemnat castigatorii. Printre acestia se numara Nadia Comaneci, Stefan cel Mare, Vasile Alecsandri, George Enescu sau George Bacovia.

Radu Beligan, Ion Dragoi, Doina Melinte, Loredana Groza, Costache Negri, Eremia Grigorescu, Gheorghe Vranceanu si Parintele Constantin Galeriu completeaza lista celor 13 personalitati intrate in patrimoniul de valori al judetului Bacau.

Campania "13 Legende pentru Bacau" este un proiect cultural care are drept scop promovarea imaginii judetului Bacau, prin folosirea patrimoniului istoric si cultural, atat in randul locuitorilor sai, cat si la nivel national si international.

Obiectivul acestui demers este sa ofere bacauanilor un motiv de mandrie si de apartenenta fata de valorile judetului, dar si sa contribuie la conturarea identitatii culturale a Bacaului.

Pentru desemnarea acestor legende, Consiliul Judetean Bacau, in colaborare cu Centrul de Sociologie Urbana si Regionala - CURS, a realizat un sondaj de opinie in randul cetatenilor de pe teritoriul judetului, in perioada 23 aprilie - 5 mai 2008.

Bacauanii si-au putut selecta legendele dintr-o lista de 30 de elite din toate domeniile –educational sau sportiv, oameni de stiinta si de cultura, personalitati din randul puterii centrale sau locale, care au avut ceva important de spus in evolutia acestei zone importante a Romaniei. Aceste 30 de personalitati au fost decise in urma unei proceduri de consultare publica, pe parcursul anului 2007. Criteriile care au stat la baza alegerii acestor elite au fost: performanta, geniul, statornicia, talentul, credinta, perfectiunea.