Grupul Realitatea-Catavencu a lansat o noua companie ce se va ocupa de dezvoltarea de proiecte pe Internet, numita F5. Aceasta se va ocupa exclusiv de finantarea si dezvoltarea de proiecte online, care nu au legatura cu structurile din offline ale grupului, precum ziarele sau posturile de televiziune si radio, a afirmat pentru HotNews.ro Marius Cristea, project manager F5.

Potrivit unui comunicat de presa al grupului, publicat de Iqads,F5 va functiona sub sloganul "re:fresh ideas". Comunicatul il citeaza pe Dragos Stanca, managing director New Media Realitatea-Catavencu, potrivit caruia "noua companie va evalua si finanta proiecte online pe care le consideram ca avand potential, intrand in parteneriat cu companii locale si straine, dar si cu antreprenori independenti. Modelul de business este diferit, in functie de particularitatile fiecarui proiect, insa principiile sunt aceleasi: investim in idei si proiecte si castigam impreuna pe termen lung, relatia fiind de parteneriat, nu de client - furnizor".

Marius Cristea a confirmat, pentru HotNews.ro, incetarea parteneriatului cu AdEvolution pentru vanzarea de publicitate online, parteneriat parafat la inceputul acestui an. Informatii in aceasta privinta au fost vehiculate pe piata media inca de marti. Comunicatul grupului precizeaza ca "toate spatiile publicitare ale Realitatea-Catavencu vor fi vandute numai in regie proprie, sub conducerea lui Sorel Radu, director vanzari online, publishing si radio al grupului.

Potrivit lui Cristea, "vom extinde portofoliul de website-uri al grupului si probabil vom anunta primele proiecte in acest sens spre mijlocul verii".

Comunicatul de presa precizeaza ca strategia online a grupului Realitatea-Catavencu implica doua structuri aflate sub un management unic, format din Dragos Stanca - managing director, Marius Cristea - new media manager si Cristina Cucuiu - business affairs manager. Cele doua entitati vor fi Realitatea-Catavencu Online, cuprinzand operatiunile pe web detinute 100% de grup, respectiv F5 Web Corp, compania de dezvoltare, in parteneriat, a proiectelor noi.