Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a reclamat la CNA posturile TVR 1 si Realitatea TV, precum si pe moderatorul Liviu Mihaiu, in urma scandalului petrecut in direct, joi seara, in platoul Televiziunii Romane, la ultima dezbatere electorala gazduita de aceasta. Dupa ce, joi, s-a dezlantuit in cadrul emisiunii, unde era prezent pentru a sustine candidata PRM la primaria Capitalei, Corneliu Vadim Tudor a sesizat CNA in privinta "jignirilor incalificabile" ce i-au fost aduse cu aceasta ocazie.

Joi seara, schimbul de replici intre Corneliu Vadim Tudor si moderatorul Liviu Mihaiu a fost extrem de dur, presedintele PRM folosind apelative precum "hai sictir, de vagabond" sau "arati ca o maimuta". Liviu Mihaiu a afirmat la randul sau, in direct, adresandu-i-se liderului PRM, ca "reprezinti paradigma slugilor Securitatii (...) Sunteti canteretul dictatorului. Nu incercati sa faceti judecati morale, aici, in studio".

Duminica, PRM a transmis presei doua reclamatii adresate CNA, datate 31 mai. In prima, el cere Consiliului sa aplice "prevederile legale in privinta numitului Liviu Giorgica Mihaiu, de la Academia Catavencu, care, in calitate de moderator al emisiunii electorale difuzate de Televiziunea Romana, in seara zilei de joi, 29 mai, mi-a adus jigniri incalificabile. Printre altele, acest pretins ziarist a spus (citez din memorie): ,,Dumneata reprezinti paradigma (?!) slugilor Securitatii”.

Desi formularea e stupida si denota incultura plina de ifose a individului, este evident ca acesta s-a referit la o pretinsa colaborare a mea cu Securitatea, ceea ce este o minciuna si o infamie – la CNSAS se afla nu mai putin de 19 volume ale Dosarului de Urmarire Informativa pe care mi l-a intocmit Securitatea, primul document datind din anul 1969, de cind eram student in anul II la Facultatea de Filosofie din Bucuresti, fiind semnat de locotenentul (pe atunci) Ristea Priboi; de altfel, CNSAS mi-a dat, in doua rinduri, verdict de necolaborare cu Securitatea.

Dar comportamentul aberant al acestui L.G. Mihaiu nu s-a rezumat la atit: el a lansat si alte mizerii, cerind, in final, sa fiu evacuat (?!) din emisiune. Specimenul debita toate aceste enormitati la microfon, in timp ce mie mi se intrerupsese sonorul. (...) Totodata, va rog sa aplicati sanctiunile de rigoare si in ceea ce priveste TVR, care, din peste 3.000 de angajati, pe bani publici, n-a fost capabil sa gaseasca un moderator propriu, responsabil si civilizat, apelind la un angajat al imundei fituici ,,Academia Catavencu”, unde au fost minjiti cu noroi si Eroii Istoriei Nationale, si Patriarhii Romaniei, si toti liderii politici contemporani".

A doua reclamatie trimisa CNA vizeaza postul Realitatea TV, care, sustine Vadim Tudor, "pe tot parcursul zilei de vineri, 30 mai, m-a insultat si m-a calomniat, cu o frecventa incapatinata, care tradeaza paranoia patronului sau, fostul detinut de drept comun S.O. Vantu."

Referindu-se la emisiunile prezentate vineri de Cosmin Prelipceanu si Laura Chiriac, in care a fost relatat, afirma el, deformat si tendentios incidentul din platoul TVR, Corneliu Vadim Tudor mai spune: "Manifestindu-mi dorinta, chiar atunci, prin telefoane pe care le-am dat domnilor Mihai Tatulici si Marius Huc, sa-mi spun, si eu, punctul de vedere, cei de la Realitatea TV au ignorat solicitarea mea. Cenzura in toata regula! La fel de incorect s-au comportat acestia si cind Gh. Funar, presedintele Comisiei de Privatizare din Senatul Romaniei si secretar general al PRM, a fost jignit, marti seara, de catre inchipuitul ziarist Adrian Ursu, care l-a facut pe senatorul de Cluj nebun (sfatuindu-l sa se adreseze medicului) – desi senatorul PRM se afla in emisiune, in studioul de la Cluj, nu i s-a permis sa aiba un drept la replica. Cine i-o fi invatat pe lefegiii lui S.O. Vantu sa faca o astfel de presa? Cu ce drept ii calomniaza, ei, pe politicienii alesi ai Romaniei, mai ales ca sint invitatii lor?"