Consiliul National al Audiovizualului a constatat, miercuri, dupa mai multe ore de dezbateri, ca TVR si realizatorul Liviu Mihaiu nu au incalcat legea prin emisiunea electorala difuzata joia trecuta, in care Mihaiu si presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor s-au angajat intr-un schimb dur de acuzatii si insulte. CNA a raspuns printr-o pozitie similara si in cazul reclamatiei adresate de Vadim Tudor impotriva postului Realitatea TV.

Liderul PRM adresase CNA, la sfarsitul saptamanii trecute, doua reclamatii - impotriva TVR si a lui Liviu Mihaiu, respectiv impotriva postului Realitatea TV, in legatura cu scandalul petrecut in ultima dezbatere electorala a postului public. Atunci, CV Tudor si Liviu Mihaiu au schimbat insulte si acuzatii grave, dezbatute a doua zi de Realitatea, post care, potrivit liderului PRM, nu ar fi reflectat decat pozitia lui Mihaiu.

Realitatea a transmis, totusi, imagini de la conferinta de presa sustinuta vineri de Vadim Tudor, conferinta in care acesta isi spunea punctul de vedere. Ca atare, CNA a considerat, astazi, ca presedintele PRM trebuie sa discute pe aceasta tema direct cu Realitatea.

Pe parcursul discutiilor din cadrul Consiliului, s-a propus sa fie cerute pozitii din partea TVR si a Asociatiei Jurnalistilor din Romania, dar propunerile au picat la vot.

Joi seara, schimbul de replici intre Corneliu Vadim Tudor si moderatorul Liviu Mihaiu a fost extrem de dur, presedintele PRM folosind apelative precum "hai sictir, de vagabond" sau "arati ca o maimuta". Liviu Mihaiu a afirmat la randul sau, in direct, adresandu-i-se liderului PRM, ca "reprezinti paradigma slugilor Securitatii (...) Sunteti canteretul dictatorului. Nu incercati sa faceti judecati morale, aici, in studio".

Reclamatiile lui Corneliu Vadim Tudor au vizat "jignirile incalificabile" ce i-au fost aduse in platoul TVR, faptul ca "specimenul (Liviu Mihaiu - n.r.) debita toate aceste enormitati la microfon, in timp ce mie mi se intrerupsese sonorul", precum si ca Realitatea TV "pe tot parcursul zilei de vineri, 30 mai, m-a insultat si m-a calomniat, cu o frecventa incapatinata, care tradeaza paranoia patronului sau, fostul detinut de drept comun S.O. Vantu."