EuroNews are, incepand de joi, o alta fata. La 15 ani de la infiintare, postul european de televiziune apeleaza la o noua identitate vizuala - grafica, logo, slogan, modul de abordare a unor emisiuni - pe care o va promova printr-o ampla campanie publicitara la nivel european, in efortul sau de a deveni un brand capabil sa tina piept competitiei tot mai mari de pe piata europeana a televiziunilor de stiri.

Potrivit The Guardian, rebranding-ul EuroNews este rezultatul unor pregatiri ce au durat doi ani. Noile elemente de identitate - un cerc alb insotit de sloganul "Pure", folosirea unor alte culori si elemente grafice - au fost create de agentia franceza de publicitate Fred Farid Lambert.

Publicatia britanica il citeaza pe directorul EuroNews Michael Peters potrivit caruia "problema a fost, inainte de toate, concurenta in crestere - cand ne-am lansat erau, probabil, cinci programe de stiri (disponibile in Europa - n.r.), acum sunt peste 100. Piata este dominata de nume mari precum BBC World, CNN si chiar al-Jazeera si, cu toate ca suntem cel mai urmarit post international de stiri din Europa, nimeni nu stie acest lucru".

Procesul de rebranding va fi sustinut de o campanie publicitara ce se va desfasura in presa scrisa, pe Internet si pe postul EuroSport. The Guardian subliniaza ca procesul de rebranding si campania publicitare au presupus o investitie de peste cinci milioane de euro si urmaresc sa scoata in evidenta faptul ca acesta este un post de televiziune fara prezentatori. Potrivit lu Michael Peters, "avem un format unic, fara prezentatori si fara programe lungi de dezbatere, un format care nu se putea asocia mai bine cu noile media".

Potrivit Brand Republic, EuroNews si-a relansat cu aceasta ocazie si pagina de Internet, EuroNews.eu, Nokia rezervand tot spatiul publicitar pentru trei zile.