Orasele irlandeze Cork si Dublin vor gazdui urmatoarele doua sedinte foto ale americanului Spencer Tunick, devenit celebru pentru imortalizarea colectiva a mii de trupuri umane goale. Pe 17 iunie, in Cork (sudul Irlandei), si pe 21 iunie, in Dublin, Spencer Tunick (41 de ani) va aduna mii de irlandezi, care s-au inscris deja, online, pentru acest eveniment. Participantii trebuie sa aiba minimum 18 ani.

Tunick si echipa sa nu au anuntat inca locatia exacta a evenimentului din Dublin ci au spus doar ca acesta va avea loc in zona docurilor riului Liffey, care taie in doua centrul Dublinului.

Pe durata sedintei foto (care va dura intre doua si patru ore), zona va fi complet inchisa publicului larg si circulatiei auto. Dublinul si Cork sint ultimele orase care se alatura seriei de metropole fotografiate pina acum, in acest fel, de Tunick: Montreal, Melbourne, Santiago de Chile, New York, Mexico City sau Barcelona.

Voluntarii care s-au inscris pentru varianta irlandeza a ineditelor sedinte foto vor primi cite o editie limitata de fotografii profesionale.