Cu doar o zi inaintea alegerilor locale, Tribunalul Constanta i-a dat cistig de cauza lui Radu Mazare in procesul intentat jurnalistei Feri Predescu, obligind-o pe aceasta la plata unor despagubiri morale de 500 milioane lei. Mazare acuza faptul ca o opinie a lui Feri Predescu, inclusa intr-un talk-show de la Realitatea TV, i-a "afectat imaginea". Afirmatiile ziaristei erau legate de relatiile pe care edilul le are cu clanul Vasea. Judecatorii l-au scutit pe Mazare de plata taxei de timbru in valoare de 200 milioane lei.

Initial, primarul Radu Mazare a cerut daune morale de 2 miliarde de lei pentru imaginea sa, dar Judecatoria i-a respins cererea. La recursul de la Tribunalul Constanta, judecatorii i-au dat insa cistig de cauza, considerind ca jurnalista Feri Predescu trebuie sa-i plateasca 500 milioane lei.

Judecatorii nu s-au multumit cu atit, ci au decis ca Predescu trebuie sa-i prezinte public scuze lui Mazare, printr-o scrisoare deschisa publicata intr-un cotidian central sau local. Fiecare zi de intirziere presupune daune cominatorii de 1milion/zi.

Mazare s-a simtit jignit de o opinie a lui Feri Predescu emisa in cadrul talk-show-lui din 13 august 2007, din emisiunea lui Andrei Gheorghe de la Realitatea TV, in care era vorba de diferitele clanuri care opereaza in Constanta. Feri Predescu a spus ca legaturile lui Mazare cu clanul Vasea sint de notorietate, dind ca exemplu scandalul de la hotelul Flora.

In cadrul aceleasi emisiuni, au fost prezenti si Radu Mazare si Nicusor Cosntantinescu, ambii avind astfel ocazia sa raspunda direct. Termenii folosititi de Mazare in emisiune au fost intr-un limbaj specific, el spunind ca jurnlista "e buna de dus la balamuc".

Interesant este ca Mazare a fost scutit de plata taxei de timbru prevazuta de lege, care se ridica la 200 milioane, procent din valoarea pretentiilor. Decizia a fost luata inainte de pronuntarea pe fond.

Feri Predescu a declarat pentru HotNews.ro ca intentioneaza sa continue procesul, sa foloseasca toate caile de atac, inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie si, mai departe, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Reamintim, ca insusi Radu Mazare pe vremea cind era redactor sef la "Telegraf", s-a adresat CEDO intr-un proces similar, iar Curtea i-a dat partial dreptate, considerind ca libertatea de exprimare si libertatea presei nu pot fi ingradite. CEDO nu a admis insa daunele pe care Mazare le-a cerut.