Un pui de “Bild” apare in Romania prin intermediul Auto Bild, revista auto pe care Edipresse AS o lanseaza in octombrie 2008. Redactor-sef: Razvan Magureanu, revista promite printre altele teste comparative, scrie Iulian Comanescu pe blogul sau, prezentand si o coperta a editiei slovene Auto Bild.

Revista se tipareste in 31 de tari in prezent. Edipresse AS a obtinut licenta prin intermediul Axel Springer, proprietarul “Bild”, care are o participare de 40% in compania romaneasca.

Comunicatul de presa:

Edipresse AS Romania lanseaza revista AUTO BILD

Edipresse AS Romania lanseaza in luna octombrie 2008, editia romana a AUTO BILD, revista auto nr. 1 in Europa. AUTO BILD este cea mai vinduta revista de profil in Germania si este publicata in 31 de tari: Austria, Azerbaijan, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Georgia, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Indonezia, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Olanda, Polonia, Potugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elvetia, Thailanda, Turcia si Ucraina.

Cea mai citita revista de automobile din Europa, AUTO BILD, ofera informatii despre cele mai importante tendinte si ultimele noutati in lumea vehiculelor cu motor. Elementul de unicitate il reprezinta testele comparative, care ofera cititorilor asistența practica in decizia de cumparare a unei masini. Revista se adreseaza tuturor soferilor si pasionatilor de automobile, precum si celor care intentioneaza sa isi cumpere o mașina indiferent de virsta. Redactor sef va fi Razvan Magureanu, cu o experienta de peste 15 ani in presa auto.

Edipresse AS Romania este un parteneriat intre Grupul Edipresse si Axel Springer AG, cu 60% respectiv 40% din acţiuni. Compania editeaza in prezent: Avantaje, Elle, Elle Man, Elle Mariaj, Elle Decoration, Viva!, Viva Auto, Psychologies, Popcorn, Look!, Joy, Computer Bild, Familia mea-Baby, Lucru de mana, Creativ, Povestea mea si intamplari Adevarate.

Grupul Edipresse este o companie internaţionala de media si comunicare, cu sediul central in Elveţia. Grupul este activ in domeniul editarii de ziare si reviste, dar si in publishing on-line. Edipresse publica peste 180 de publicaţii si site-uri in 14 ţari si teritorii si are peste 3,000 de angajaţi. Compania isi desfasoara activitatea in Elveţia, Spania, Franţa, Polonia, Ucraina, Rusia, Romania si in citeva ţari asiatice precum China (inclusiv Hong Kong si Macau), Singapore, Filipine, Malaezia si Thailanda.

Axel Springer este cel mai mare editor de ziare din Germania si al treilea intre editorii de reviste din Germania. Axel Springer a construit in jurul brandului AUTO BILD un portofoliu multimedia vast, ce include branduri multimedia precum BILD si WELT. Cu peste 170 de ziare si reviste publicate, mai mult de 50 de activitati online, precum si companii in domeniul televiziunii si radioului, Axel Springer este activ in 33 de țari și are peste 10.000 de angajati.

Comenteaza pe blogul lui Iulian Comanescu