Vodafone Romania pregateste lansarea in toamna acestui an a unui pachet complet de servicii de publicitate pe telefonul mobil, partenerii exclusivi fiind agentiile de vanzari de media ArboInteractive si Splendid Media Interactive.

Reclamele prin intermediul notificarilor precum si prin SMS-uri sunt servicii disponibile deja, urmand ca cele prin MMS-uri si prin portalul wap Vodafone live! sa fie disponibile din vara, respectiv toamna acestui an. Serviciile vor fi insotite de recompense si se vor adresa doar celor interesati. Vodafone este prima si singura companie din Romania amendata pana acum pentru mesaje comerciale nesolicitate pe mobil.

Canalele mobile vizate pentru reclame sunt: notificarile (in cazul clientilor prepayd, dupa o anumita notificare de reincarcare sau schimbare a unui serviciu va aparea si o reclama), bannere in portalul Vodafone live! (bannerele vor fi adaptate diferitelor modele de telefoane), mesaje sponsorizate (mesaje publicitare care au ca recompensa SMS-uri gratuite), campanii de SMS-uri si MMS-uri, SMS-uri prin intermediul unui portal special (www.youthsms.ro, adresat tinerilor si studentilor. In timpul trimiterii de mesaje scrise, utilizatorii vor fi expusi reclamelor).

Pe langa canalele de transmitere mobile, transmiterea de reclame se va mai putea face si prin postarea de bannere pe site-ului operatorului de telefonie.

"In momentul de fata, sunt disponibile serviciile de prepaid notification si cele de push SMS, urmand ca serviciile de push MMS sa fie disponibile in vara asta. De asemenea, partea de WAP va fi disponibila din toamna. Vom avea un alt eveniment in septembrie in care vom avea pachetul complet si o sa disecam si mai mult aceste oferte. Am vrut doar sa aratam ce pregatim", a declarat Horatiu Dimulescu, manager mobile advertising Vodafone Romania.

Vodafone promite ca nu va face spam pe mobil

Oficialul Vodafone sustine ca aceste servicii nu trebuie asociate cu Spam-ul pe telefonul mobil. Serviciile sunt insotite de recompense financiare si necesita acordul utilizatorilor.

"Vodafone nu lanseaza un serviciu de tip SPAM. Clientii isi dau acordul si numai cei interesati vor fi targhetati. Pentru serviciile de publicitate pe telefonia mobila nu vom trimite SMS-uri sau alt tip de mesaje pe diferitele canale decat daca clientul agreaza in mod explicit. Pentru alte servicii insa, gen mesaje web, nu este nevoie de acordul anterior, deoarece clientul este cel care face primul pas", a spus Horatiu Dimulescu.

Cat despre faptul ca Vodafone este prima si singura companie din Romania amendata pana acum pentru mesaje comerciale nesolicitate, Dimulescu spune ca vor fi luate toate masurile pentru evitarea unor cazuri similare.

"Ganditi-va ca Vodafone trimite mesaje pentru campanii promotionale interne de foarte multi ani si abia recent s-a intamplat ceva. Ne vom lua toate masurile de siguranta pentru a nu avea astfel de probleme", a mentionat Dimulescu.

Anul trecut, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat Vodafone cu 6.000 lei pentru transmiterea de mesaje comerciale nesolicitate pe telefonul mobil.