Postul care va transmite majoritatea meciurilor din Liga 1, GSP TV va intra in probe cel mai probabil saptamana viitoare si va incepe sa transmita in saptamana dinaintea primei etape. Potrivit lui Cristi Cretu, redactor-sef peste sport la Antena 1, acest post va difuza optiunea 1, in timp ce restul meciurilor, care vor avea loc adesea simultan, vor fi difuzate de GSP TV. Acest canal se va "transforma", in intervalele orare in care sunt programate meciurile, in mai multe posturi separate - GSP TV 1, 2 si chiar 3 - cu ajutorul tehnologiei detinute de RCS, co-detinator al licentei alaturi de Antena 1.

Potrivit lui Cristi Cretu, Antena 1 nu este implicata in negocierile purtate de RCS cu alti cablisti pentru posibila preluare a transmisiunilor GSP TV.

Cristi Cretu a refuzat sa confirme, pentru moment, numele comentatorilor cooptati de GSP TV, insa Catalin Tolontan noteaza joi pe blogul sau ca "gsptv si-i doreste la microfonul meciurilor pe Emil Gradinescu, Andrei Vochin, Bogdan Cosmescu si alte nume cu care se negociaza. Printre cei care vor realiza emisiuni se vor numara Ovidiu Ioanitoaia, Costin Stucan (fost sport.ro), Decebal Radulescu, Catalin Oprisan (telesport), Andrei Vochin si alti jurnalisti".

Tolontan mai scrie ca "grupul Intact i-a oferit lui Radu Naum pozitia de sef al tuturor operatiunilor sport pe TV: gsptv, A1 si A3. Daca ultimele detalii vor fi rezolvate, contractul se poate semna in citeva zile. Redactor-sef la gsptv va fi Cristi Zagaradniuc (fost Realitatea TV), iar redactor sef la A1 va fi Cristi Cretu".

Catalin Popa, director executiv Realitatea TV, a confirmat joi despartirea de Zagaradniuc, precum si de Emanuel Terzian, anuntata initial tot de Tolontan, pe blogul sau. Terzian "nu a acceptat prelungirea contractului cu noi, desi i-am facut o oferta financiara mai buna. Este decizia lui si i-o respectam", a afirmat Catalin Popa, cu precizarea ca "oricand vor dori sa se intoarca la Realitatea TV, Cristi si Manolo vor avea portile deschise. Cristi va mai lucra pana pe data de 9 iulie, iar la inceputul saptamanii viitoare va fi anuntat oficial si inlocuitorul sau".