NBC Universal a anuntat ca, impreuna cu doi parteneri, a ajuns la o intelegere pentru preluarea The Weather Channel de la Landmark Communications, potrivit AP. Compania nu a facut publice detaliile financiare ale tranzactiei, insa o persoana apropiata afacerii a declarat ca valoarea tranzactiei se ridica la 3,5 miliarde de dolari.

Cei doi parteneri ai NBC Universal sunt fondurile de investitii sunt Blackstone Group si Bain Capital.

Pe langa postul de televiziune, care poate fi urmarii de 97% dintre persoanele abonate la un serviciu de televiziune prin cablu, NBC Universal va prelua si un serviciu meteo destinat ziarelor si statiilor radio si un site ce ofera informatii privind starea vremii.

NBC Universal, o divizie a General Electric, a devenit interesata de achizitia The Weather Channel luna trecuta, dupa ce Time Warner a renuntat la preluarea postului TV. CBS si Comcast s-au aratat de asemenea interesate de acest canal TV.

NBC Universal si Landmark, care se asteapta ca tranzactia sa fie finalizata pana la finele acestui an, au anuntat intr-un comunicat ca The Weather Channel va fi operat ca o entitate separata a grupului.

Postul The Weather Channel, ce a fost lansat in anul 1982, are 1.300 de angajati si realizeaza venituri anuale de aproximativ 550 milioane de dolari.