CNA cheama la dezbateri, in sedinta de joi a Consiliului, sefii programelor de stiri de la televiziunile care au mediatizat cazul profesoarei de franceza din Zalau care a ajuns pe internet in ipostaze sexi fara voia ei. Membrii CNA considera ca, potrivit Codului Audiovizual, subiectul prezentat nu vizeaza interesul public. La dezbaterile de joi sunt asteptati si directorii AMP, CJI si AJR.

"Nu vad nicio semnificatie pentru interesul comunitatii. Femeia era acasa cu sotul ei...In sensul prezentului COd, nu era nimic de interes public aici", a precizat in sedinta de marti a Consiliului presedintele CNA, Rasvan Popescu.

Pornind de la aparitia repetata in media romaneasca a unor astfel de subiecte dornice de senzational, membrii CNA au decis sa afle direct de la sefii programelor de stiri de la Prima TV, Realitatea TV, Antenele 1 si 3 si OTV de ce au facut un subiect de presa din cazul profesoarei din Zalau. Atat timp cat in Codul Audiovizual se arata clar ca astfel de subiecte nu fac obiectul interesului public, radiodifuzorii risca sanctiuni pentru astfel de abordari jurnalistice, au precizat membrii CNA.

CNA a invitat, joi, la debateri si directorii Agentiei de Monitorizare a Presei, Centrului pentru Jurnalism Independent si Asociatia Jurnalistilor din Romania.