Grupul de date si informatii financiare Bloomberg infiinteaza cateva noi divizii si va face inclusiv schimbari la varful conducerii, ca parte a reorganizarii companiei, informeaza Reuters. Bloomberg trece printr-o perioada dificila in conditiile problemelor financiare globale, tot mai multe companii de servicii financiare, principalii clienti ai grupului, clatinandu-se sau dand faliment. Presiunea este generata si de banca americana Merrill Lynch, a carei conducere este asteptata sa ia o decizie privind vanzarea participatiei de 20% din actiuni detinute in cadrul Bloomberg.

O noua divizie multimedia va include serviciile de stiri pe Internet, televiziune si radio si va fi separata de serviciul de stiri text, a anuntat Bloomberg miercuri.

O noua subsidiara, Bloomberg Ventures, se va axa pe tot ceea ce inseamna idei noi pentru marile afaceri si va fi condusa de Lex Fenwick, odata director executiv al Bloomberg si actual director de vanzari al grupului.

Matt Winkler, editorul sef al Bloomberg, va pierde controlul asupra diviziilor de Internet, TV si radio, insa nu si asupra diviziei de stiri text. Bloomberg nu a desemnat inca un nou lider pentru divizia multimedia, insa este cert ca nu Winkler, cel care a administrat divizia aproape doua decenii.

Directorul executiv al Merrill Lynch, John Thain, a anuntat luna trecuta ca participatia bancii in cadrul Bloomberg ar putea valora aproximativ 5-6 miliarde dolari. Pretul incasat de Merrill Lynch pe cei 20% ar putea arata pietei financiare globale cat valoreaza de fapt Bloomberg, mai ales in comparatie cu principalul ei competitor Thomson Reuters.

Analistii estimeaza valoarea de piata a Bloomberg la circa 30 miliarde dolari, la aproximativ acelasi nivel ca si Thomson Reuters. Ambele companii controleaza cate putin peste 30% din piata de date si informatii financiare la nivel mondial.