Realitatea TV a anuntat ca nu va mai participa la viitoarele sedinte ale CNA, dupa ce Catalin Popa, directorul de stiri al postului, a parasit sedinta de joi in timpul discutiilor pe tema profesoarei din Zalau, simtindu-se jignit de atitudinea lui Dan Grigore, membru CNA.

In momentul in care Dan Grigore, membru CNA, a afirmat ca nu este normal ca oamenii de televiziune sa se tranforme, peste noapte, din jurnalisti in juristi, Popa a parasit discutia pe motiv ca aceasta afirmatie nu i-a fost adresata direct, desi era prezent in sala.

"Am fost chemati la o discutie. Atat timp cat dl. Dan Grigore evita sa ni se adreseze direct si alege sa-si expuna argumentele doar catre membrii Consiliului, inseamna ca prezenta mea aici este inutila", a concluzionat Catalin Popa, inainte de a parasi sala de sedinte a CNA.

In replica, Dan Grigore a tinut sa precizeze ca "ma adresez cui vreau eu si spun ce vreau, atat timp cat si dumneata esti liber sa faci la fel".

Popa se afla la CNA in prezenta altor colegi de breasla care au mediatizat cazul profesoarei de franceza din Zalau ajunsa pe internet cu imagini compromitatoare, chemati si ei sa dea socoteala pentru stiri cu astfel de continut, care in opinia CNA nu prezinta interes public.

Printre altele, reprezentantul Realitatea TV sustinuse ca existau motive pentru a considera ca profesoara a postat singura aceste filmulete si imagini pe internet.

UPDATE 11.07: Membrii CNA si-au exprimat, vineri, surprinderea fata de decizia postului Realitatea TV de a nu mai raspunde decat in scris solicitarilor CNA, pe motiv ca dl. Dan Grigore nu doreste o relatie de dialog cu postul, potrivit unui comunicat al institutiei.

In opinia membrilor CNA, "gestul reprezentantului Realitatea TV de a parasi aceste discutii a fost nejustificat, cu atat mai mult cu cat astfel de dezbateri presupun si confruntari de opinii si exprimarea libera a unor puncte de vedere diferite", se mai arata in comunicatul CNA.