Neo-zeelandezul James Stewart vrea sa duca marketingul de guerilla catre un nou nivel in aceasta vara, vanzand reclame tatuate pe piciorul stang, in incercarea de a strange un milion de dolari neo-zeelandezi (384.000 lire sterline), titreaza The Guardian. Absolvent de geologie, tanarul in varsta de 24 de ani, spune ca piciorul sau ofera 2000 de centimetri patrati de spatiu pentru reclame tatuate, si ca pentru fiecare centimetru va cere 500 de dolari neo-zeelandezi.

James Stewart promoveaza un site cu lucrarile unor designeri locali, numit ArtKlick.co.nz, sponsorii putand alege oricare dintre lucrarile postate aici pentru a le adapta noilor tatuaje.

Stewart a declarat ca va plati fiecarui artist in parte cel putin 1000 de dolari neo-zeelandezi pentru folosirea lucrarilor de design ale acestora. Stewart promite ca va purta pantaloni scurti pentru a arata tataujele sponsorizate ori de cate ori va fi posibil.

Ideea lui James Stewart nu este noua. La sfarsitul lui 2005, Alex Tew, pe atunci student, a castigat un milion de dolari, dupa ce a creat o pagina web si a vandut fiecare pixel al acesteia cu un dolar, drept spatiu pentru reclame.

Proiectul lui Alex Tew il gasiti aici, iar pe cel al lui James Stewart, aici.

James Stewart, despre proiectul sau: