Compania de televiziune prin cablu RCS a dat o prima lovitura trustului de televiziune Realitatea, scotand din grila de programe doua posturi ale trustului patronat de Sorin Ovidiu Vantu: Telesport si Money Channel, pentru a le inlocui cu GSP TV, canal care va transmite meciuri din Liga 1 la fotbal.

Cele doua companii se razboiesc pe piata media, fiecare reusind cate un boom pana acum: RCS, alaturi de Antena 1, a obtinut drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1, iar Realitatea a semnat un contract de imagine cu LPF.

Realitatea a participat la licitatia pentru meciurile de fotbal, dar a pierdut acest drept in favoarea parteneriatului dintre trustul Intact si RCS-RDS, iar la cateva zile dupa licitatie a anuntat semnarea unui contract cu Liga Profesionista de Fotbal. In urma acestei intelegeri, Antena 1 va fi obligata sa faca reclama gratis postului de stiri condus de Sorin Ovidiu Vantu.

Prima miscare realizata de RCS este excluderea din grila a doua dintre posturile trustului Realitatea-Catavencu: canalul sportiv Telesport, ajuns de curand in curtea lui Vantu, si The Money Channel, postul de business al trustului. Conform Onlinesport, si un al treilea program al lui Vantu, Romantica TV, va fi in curand eliminat din grila RCS.