Trinity Mirror, ce detine Daily Mirror, a anuntat miercuri ca nu se confrunta cu greutati in a-si plati imprumutul luat pentru a acoperi schema de pensii a angajatilor, scrie The Guardian. Acest anunt a venit dupa ce un analist a sugerat in urma cu doua zile ca publisherul ar putea avea dificultati in a-si acoperi creditul in valoare de 210 milioane de lire daca veniturile din publicitate continua sa scada.

Dupa publicarea datelor privind dificultatile financiare ale companiei, pretul actiunilor Trinity Mirror a scazut cu 19% in sedinta de marti, iar in deschiderea sedintei de miercuri acestea au pierdut 20%.

In raportul analistului se mai arata ca Trinity Mirror s-ar putea confrunta cu dificultati in a strange sume suplimentare pentru a acoperi deficitul schemei de pensii. In replica, compania a anunta ca nici o scama de pensii a companiei nu se confrunta cu probleme de lichiditate, iar deficitul continua sa fie finantat in conformitate cu planificarea agreata impreuna cu administratorii diverselor scheme de pensii ale companiei.

Potrivit unui raport recent al Citigroup, in cazul contributiilor la fondul de pensii, compania se confrunta cu un deficit net de 124,8 milioane de lire sterline si cu datorii de 1,58 miliarde de lire.

Trinity Mirror a mai anuntat ca la finele lunii iunie avea datorii de 425 milioane de lire, majoritatea fondurilor fiind atrase prin intermediul plasamentelor private din Statele Unite. "Cu exceptia unei rambursari de aproximativ 60 de milioane de lire, ce trebuie efectuata in octombrie, compania nu trebuie sa faca alte plati catre plasamentele private din SUA pana in octombrie 2011", se arata intr-un comunicat.

Trinity Mirror este un trust de presa britanic infiintat in anul 1999 prin fuziunea a doua companii de presa - Trinity si Mirror Group. Compania detine mai multe ziare, printre care se numara Daily Mirror, Sunday Mirror si Sunday Mail. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 971,3 milioane de lire sterline. Publisherul a anuntat la finele lunii iunie ca si-a revizuit in scadere cu 10% profitul operational pentru finele acestui an.