Publicistul Sever Voinescu de la Cotidianul si-a anuntat, prin intermediul unui editorial, plecarea din presa si intrarea in politica. "Am decis sa candidez la alegerile din toamna din partea PD-L intr-un colegiu uninominal din orasul meu natal, Ploiesti", precizeaza el in editorial, explicand si motivul pentru care renunta la postura de comentator in ziarul Cotidianul: acest ziar "nu amesteca politicienii cu comentatorii si comentatorii cu politicienii". Sever Voinescu a spus pentru HotNews.ro ca a luat aceasta decizie "de cateva luni", in urma unui "proces mai lung".

Alegerile din toamna nu sunt primul contact al publicistului cu scena politica, in ipostaza de actor al acesteia. La inceputul anului trecut, el a fost propus pentru postul de ambasador al Romaniei in SUA, insa candidatura sa a fost respinsa. Cunoscut si in ipostaza de coordonator in cadrul Institutului pentru Politici Publice, la inceputul deceniului el a fost consul general al Romaniei la Chicago.

In editorialul publicat de Cotidianul, Sever Voinescu scrie: "Cand arde o casa, unii simt nevoia sa fuga, altii simt nevoia sa sara sa dea o mana de ajutor. Pesemne fac parte din a doua categorie". Intrebat unde se afla presa in acest tablou, el a spus pentru HotNews.ro ca impartirea in doua tabere - "oameni care fac asa, oameni care nu fac asa" - "este o evaluare proprie a situatiei din Romania" pe care el o afirma clar, chiar daca nu toata lumea trebuie sa fie de acord.

Sever Voinescu se asteapta ca la alegerile parlamentare sa fie "si alti candidati din afara cercurilor consacrate ale politicii - si nu ma refer doar la presa, iar astfel de candidati vor fi in toate partidele politice".

In editorial, Voinescu precizeaza ca va candida intr-un colegiu ploiestean ce "cuprinde cartierul in care m-am nascut, am copilarit, am trait primele varste ale tineretii si in care parintii mei locuiesc si acum". La finele editorialului, el explica si optiunea pentru PD-L: "admit ca tine de minimul instinct igienic sa nu vrei sa ai de-a face cu oameni precum Mircea Geoana, Bogdan Olteanu sau Dan Voiculescu. Ii inteleg deplin pe cei care stau deoparte. As vrea si eu. Dar nu (mai) pot".