Grupul media elvetian Ringier a vandut Rompetrol tabloidul ucrainian Blik, anunta publicatia rusa Kommersant, citata de portalul ucrainian Mediabusiness, preluat de Iann pe blogul sau. Mai multe bloguri specializate vehiculau inca de la inceputul anului ideea ca Ringier se va retrage din Ucraina, insa nu prin vanzarea Blik, ci prin inchiderea ziarului.

Contactat de HotNews.ro, Marko Stettler, general manager Ringier Ucraina, a refuzat sa faca vreun comentariu, afirmand doar ca ziarul Blik apartine inca trustului elvetian Ringier.

Potrivit Kommersant, Ringier AG a inregistrat un esec in Ucraina, prin lansarea tabloidului Blik in urma cu doi ani. "In Europa de Est, in doi-trei ani ar fi doborat toata concurenta, dar in Ucraina au pierdut pe toata linia", este citat un specialist in domeniu. Tirajul real al Blik, scrie publicatia rusa, s-ar situa in jurul a 12.500 de exemplare pe saptamana, pe cand cel anuntat oficial este de peste 90.000 de copii pe editie, cu o aparitie gratuita lunea, full color.

Iann comenteaza ca "dupa experienta extinderii regionale cu Rompetrol, Dinu Patriciu face acest pas si cu trustul de presa Adevarul Holding". "Ca si ironie, desi in Romania isi aduc reciproc acuze, Ringier si Adevarul Holding pot face afaceri impreuna in Ucraina, iar Razvan Corneteanu, care a refuzat postul de general manager propus de Ringier in urma cu cativa ani, ajunge totusi sa conduca acest business acolo", mentioneaza bloggerul.

La inceputul lunii mai, Razvan Corneteanu, directorul general al Adevarul Holding, spunea intr-un interviu pentru Business Standard ca aceasta companie se afla intr-o perioada de investitii, extindere si dezvoltare si nu se gandeste inca la profit.