"Intrand in urma cu cateva minute pe site-ul Realitatea Tv, am dat peste un articol despre copilul ucis de asistenta maternala de la Bistrita. Am fost absolut socat si revoltat sa constat ca materialul este insotit de imagini si fotografii neblurate cu corpul mutilat ingrozitor al copilului", scrie Alex pe forumul HotNews.ro.

Alex continua:

"Publicarea acestor imagini mi se pare ca incalca orice regula a deontologiei acestei profesii. Ele nu fac altceva decat sa speculeze un instinct morbid al cititorului, nu aduc nimic util acestuia, nu spun nimic in plus fata de povestea scrisa in articol, doar amplifica oroarea cazului.

Am sa fac o comparatie cu imaginile de copii ucisi in diverse zone de conflict. In acea situatie publicarea lor este justificata, ele transmit o informatie, il ajuta pe cititor sa intelega efectele teribile pe care conflictul il are asupra civililor nevinovati, ele sunt simbolul unei realitati ingrozitoare: razboiul. Imaginile de pe site-ul Realitatii nu se incadreaza in nici un fel in aceasta categorie. Din pacate nu este un caz singular. Poate va mai amintiti, anul trecut doua cotidiene nationale au publicat imaginea a doua fete spanzurate, declansand o intreaga dezbatere despre justificarea acelei decizii.

Am cautat la televizor sa vad daca Realitatea a prezentat acel filmulet pe post neblurat. Ei bine, nu. A prezentat stirea precizand ca filmul poate fi vazut pe internet. Prin urmare Internetul reprezinta un fel de hazna, un mediu care suporta orice material ce nu poate fi dat pe post sau nu poate fi tiparit in ziare.

Cel mai trist mi se pare ca astfel de "derapaje" apar la institutii media care se pretind a fi quality. La fel cum a fost si cazul amintit mai sus cu cele doua cotidiene. Este de inteles si de ignorat cand pe site-ul Can-Can apare un filmulet cu 2 personaje mondene filmate prin gaura cheie in timp ce fac sex-oral. Dar cei care se considera a purta fanionul profesionalismului ar trebui sa se abtina de la astfel de metode facile de generare a audientei. Cate poze close-up cu cadavre mutilate de foc ati vazut zilele astea pe CNN sau in New York Time in cadrul materialelor despre accidentul aviatic de la Matrid?"

Ce crezi despre postarea imaginilor cu trupul mutilat al copilului, pe Internet?