Gigantul News Corporation, detinut de Rupert Murdoch, ar intentiona sa vanda toate participatiile sale in posturi de televiziune din Europa Centrala si de Est, a afirmat Maria Stefanova, directorul Consiliului pentru Media Electronica din Bulgaria, citata de Novinite. Stefanova a facut aceasta afirmatie in momentul in care a vorbit, pentru Darik Radio, despre decizia recenta a News Corporation de a vinde pachetul majoritar detinut in postul bulgar bTV.

Potrivit sursei citate, bTV va fi, cel mai probabil, primul din posturile din regiune pe care le va vinde News Corporation, acesta beneficiind de o situatie financiara mai buna decat celelalte canale TV - doua in Letonia, unul in Serbia si unul in Polonia.

Stefanova a facut, totodata, referire la zvonuri existente pe piata media din Bulgaria, potrivit carora patru posibili cumparatori s-ar interesa de bTV. La inceputul acestei luni, in absenta unui pret de vanzare anuntat oficial de News Corporation, acesta a fost evaluat de publicatia financiara Pari la 900 de milioane - 1,1 miliarde de euro.

UPDATE 25/08: Dragos Marinescu, directorul postului B1 TV, unde News Corporation figureaza printre actionari, a spus pentru Hotnews ca nu a primit nicio informatie despre o astfel de intentie a grupului lui Murdoch, amintind ca acesta detine in canalul romanesc un pachet minoritar foarte mic, de circa 13% dintre actiuni.