Comunitatea gay din Romania va avea parte, de la 1 octombrie, de propria televiziune online, Angelicuss TV, care a inceput sa transmita de proba de la jumatatea acestei luni. Televiziunea apartine asociatiei antidiscriminare "Be An Angel Romania" din Cluj Napoca. Intr-o perioada in care posturi online precum BrainTV sau EvoTV trec pe avarie sau chiar isi inceteaza activitatea, din lipsa de performanta comerciala, directorul executiv Be An Angel, Lucian Dunareanu, a spus pentru HotNews.ro ca noul post n-are scop comercial, ci educational.

Potrivit lui Dunareanu, Angelicuss TV se doreste a fi "un mijloc de comunicare in cadrul comunitatii noastre si de comunicare cu societatea civila, publicul larg din Romania". Investitia proprie a asociatiei este minima, tinand strict de servere, majoritatea capitalului tehnic fiind asigurat gratuit de un post gay din Germania, care urmeaza sa finalizeze livrarile de aparatura.

Dunareanu spera ca, peste un an, transmisiile TV online sa fie urmarite simultan de 100 de vizitatori - asteptari mari tinand cont de faptul ca revista online Angelicuss are in prezent, conform Trafic.ro, o audienta mai degraba simbolica. Despre aceasta publicatie, de tip blog, Dunareanu spune ca "nu este optimizata" si face greu fata "multor site-uri comerciale cu metataguri gay menite sa aduca mai multi vizitatori, iar noi avem de suferit".

El afirma ca pagina pe care sunt realizate transmisiunile de proba a atras de la bun inceput un numar important de accesari, dar si multe comentarii mai mult sau mai putin binevoitoare pe diverse site-uri si bloguri.

Initial s-a anuntat ca postul va fi lansat oficial la 1 septembrie, insa momentul a fost amanat cu o luna. Angelicuss TV trebuie sa se lanseze neaparat la 1 octombrie, spune Dunareanu, deoarece, trebuie sa acopere unul dintre cele mai importante evenimente ale asociatiei Be an Angel, "Serile Filmului Gay", festival ce va avea loc in acea luna la Cluj Napoca. Pe langa transmisiuni de la evenimentele asociatiei, postul mai promite filme, muzica, programe de divertisment si de stiri - programe ce vor fi realizate de voluntari. Nu va exista continut pornografic.