Proprietarul unui website de stiri din Ingusetia a fost impuscat mortal, duminica, la scurt timp dupa ce a fost retinut de politie, informeaza cotidianul britanic The Independent. Magomed Ievloiev, proprietar al site-ului www.ingushetiya.ru, era un cunoscut oponent al administratiei impuse de Kremlin in regiunea ingusa.

Ziarul relateaza ca un reprezentant juridic al site-ului respectiv a povestit cum politia l-a oprit pe Ievloiev pe scarile unui avion la bordul caruia acesta tocmai sosise in Ingusetia, l-au urcat intr-un automobil Volga si, la scurt timp dupa plecare, ziaristul a fost impuscat in tampla. "L-au aruncat din masina in apropierea spitalului", a declarat avocatul pentru Reuters. Ievloiev a murit in scurt timp, pe masa de operatie a spitalului respectiv.

Acelasi avocat a afirmat ca Ievloiev zburase de la Moscova la Nazran la bordul aceluiasi avion in care se afla si Murat Ziazikov, liderul ingus impus de Kremlin.

Potrivit unui purtator de cuvant al procuraturii de la Moscova, a fost initiata o ancheta pentru a stabili circumstantele in care Ievloiev a fost ucis. Agentia Interfax citeaza, la randul sau, o sursa potrivit careia ar fi vorba despre un accident.

Magomed Ievloiev este ultimul jurnalist cunoscut ucis in Rusia dupa asasinarea Annei Politkovskaia, in 2006, asasinat ce a declansat proteste internationala fata de felul cum Rusia intelege sa respecte libertatea presei, comenteaza The Independent.