Razvan Ionescu paraseste postul de redactor-sef la Cotidianul, la doar trei luni de la preluarea acestei pozitii, alegand postul de director al diviziei International si Reviste a Adevarul Holding. Potrivit unui comunicat al publicatiei Cotidianul, grupul Realitatea-Catavencu si Razvan Ionescu au decis sa inceteze colaborarea prin acordul partilor, incepand din 1 septembrie, postul de redactor-sef fiind preluat de Adrian Ursu, pana acum membru in Consiliul Editorial al ziarului.

Directorul editorial pe divizia de print a grupului Realitatea-Catavencu, Doru Buscu, a declarat pentru HotNews.ro ca "eu am modificat proiectul initial propus de Razvan Ionescu", ce includea, conform intelegerii initiale cu acesta, "o parte editoriala si o parte de publishing". "El (Razvan Ionescu - n.r.) nu a fost de acord" cu schimbarile, ceea ce a dus la aceasta despartire, a afirmat Doru Buscu.

La randul sau, Razvan Ionescu a spus pentru HotNews.ro ca a ales sa plece dupa doar cateva luni de la Cotidianul - unde venise dupa demisia sa de la Evenimentul Zilei, in primavara acestui an - deoarece "s-a schimbat ceva foarte repede" in intelegerea cu Realitatea-Catavencu, intervenind ideea ca el sa preia postul de director executiv al "Cotidianul". "M-am gandit cateva zile si am ales sa refuz", a afirmat Razvan Ionescu, explicand ca el nu venise pentru o astfel de pozitie la Cotidianul, ci pentru postul de redactor-sef.

In comunicatul "Cotidianul", Doru Buscu afirma ca a schimbat datele initiale ale proiectului discutat cu Razvan "pentru ca, in aceasta industrie, lucrurile evolueaza foarte rapid". La randul sau, Ionescu afirma, in acelasi comunicat, ca "a fost o decizie grea pentru ca am petrecut foarte putin timp la Cotidianul. Dar e bine ca ne-am dat seama acum ca trebuie sa continuam separat, decat la un moment dat, la jumatatea proiectului".

Razvan Ionescu a precizat ca a mai fost contactat de Adevarul, dar ca a ales sa preia postul de director al diviziei International si Reviste a Adevarul Holding in acest moment ca urmare a situatiei aparute la Cotidianul. El a precizat ca, in privinta dezvoltarii pe plan international si in zona de reviste, la Adevarul exista "mai multe proiecte si idei", dar ca "nu se grabeste nimeni dincolo de limitele normale". El a spus ca pentru moment nu se va ocupa de cotidianul ucrainean "Blik", pentru ca acesta nu este detinut in prezent de Adevarul. Despre acest ziar, in august, presa rusa a afirmat ca ar fi fost preluat de Rompetrol de la proprietarul actual Ringier, speculatii neconfirmate de reprezentantii Adevarul Holding sau Ringier.

Razvan Ionescu venise la Cotidianul in mai a.c., la doar cateva luni dupa demisia sa de la Evenimentul Zilei si la o luna dupa demisia lui Mihnea Maruta din postul de redactor-sef al publicatiei Cotidianul. De la preluarea ziarului de catre Catavencu, in 2004, acest post a mai fost ocupat, pe rand, de Robert Turcescu, Carol Sebastian si Cristian Grosu.