O reclama pentru filmul Wanted in care joaca Angelina Jolie si James McAvoy a fost interzisa in Marea Britania dupa ce mai multe persoane s-au plans ca promoveaza violenta si utilizarea armelor, scrie The Guardian. Reclama in cauza e un poster cu imagini dispuse ca in benzile desenate in care actorii sunt inarmati si apar in diferite ipostaze.

Filmul "Wanted", catalogat "interzis sub 18 ani", a fost lansat in Marea Britanie in iunie, iar Advertising Standards Authority a primit 18 reclamatii referitoare la posterul filmului. Reclamantii s-au plans ca posterul promoveaza violenta, incurajeaza folosirea armelor si e foarte probabil sa dea nastere unor manifestari antisociale, iar sapte dintre reclamatii spun ca posterul nu ar trebui vazut de copii.

Una dintre imaginile din poster o infatiseaza pe Angelina Jolie intinsa pe spate pe capota unei masini, tinand in mana un pistol, alaturi de textul: "Am condus prin noapte cu o viteza naucitoare, distrugand totul din cale... Bine ai venit in fraternitate. Suntem o echipa de asasini, armele sortii. Omoara unul, salveaza o mie".

Universal Pictures, studioul care a produs filmul, a declarat ca stilul posterului reflecta radacinile din benzi desenate ale filmului si evidentiaza drumul unui individ de la o persoana obisnuita, la una de actiune.

Trailerul filmului: