Compania RCS&RDS a semnat un contract multianual de extindere a capacitatii sale de distributie video pe plaforma 1 West. Masura a fost luata pentru cresterea ofertei sale de programe in sistem direct-to-home (DTH), prin serviciul sau DigiTV, precum si pentru a introduce "noi canale de sport pentru audientele sale din Romania", informeaza un comunicat al Intelsat, furnizorul global de servicii comerciale prin satelit,citat de Marketwatch.

Comunicatul il citeaza pe Alexandru Oprea, presedintele RCS&RDS, potrivit caruia "prin acordul nostru pe termen lung cu Intelsat, vom putea introduce mai multe programe intr-un ritm mai rapid, asa cum facem, in Romania, cu noile noastre canale de sport".

Consortiul RCS&RDS - Antena 1 a achizitionat, in primavara, drepturile de televizare pentru Liga 1, insa au declansat nemultumiri si proteste atat in randul suporterilor, cat si in cel al autoritatilor, deoarece majoritatea meciurilor sunt transmise prin canalele GSPTV, ce nu pot fi receptate, acum, decat prin serviciile RCS&RDS.

RCS&RDS si-a lansat serviciul DigiTV la parametrii Intelsat 1 W in 2004, oferind acum peste 130 de canale pentru clientii sai. Potrivit comunicatului citat, 1W este una dintre platformele de distributie video cu cea mai mare crestere in Europa Centrala si de Est, servind peste 5 milioane de gospodarii conectate la DTH si peste 10 milioane de gospodarii conectate la cablu, in aceasta regiune si in nordul Europei.