Birourile din Moscova ale companiei de publicitate News Outdoor Russia, detinuta de magnatul media Rupert Murdoch, au fost perchezitionate la inceputul acestei saptamani. Desi nu s-au formulat acuzatii, compania reclama daunele substantiale de imagine ce i-au fost aduse in urma raidului, relateaza The Guardian, citand un comunicat de marti al companiei.

Operatiunea a avut loc luni seara si are legatura cu o ancheta deschisa impotriva unui responsabil al Comitetului pentru publicitate din Moscova, ale carui birouri au fost si ele incluse in raidul procurorilor.

Pe langa daunele financiare cauzate de intreruperea activitatilor in timpul raidului de luni, News Outdoor a suferit o "dauna substantiala din punct de vedere al reputatiei", a precizat, marti, compania, potrivit The Guardian. Procurorii nu au formulat vreo acuzatie oficiala, iar compania a tinut sa precizeze ca "nu exista nicio ancheta initiata impotriva News Outdoor, care sa constituie un motiv pentru demararea unor investigatii".

In iunie, News Outdoor Russia a fost acuzata ca ar fi primit din partea Comitetului pentru publicitate discounturi ilegale pentru panourile publicitare expuse in Moscova, in perioada 2002-2007, Guvernul de la Moscova reclamand daune in valoare de 200 milioane de ruble (4,4 milioane de euro). Revendicarile guvernamentale au fost insa respinse in instanta.

News Outdoors, parte a News Outdoor Group, deţine circa 40.000 de panouri publicitare exterioare în peste 90 de oraşe din Rusia.