Microsoft a lansat cea de-a doua faza a campaniei sale publicitare de 300 de milioane de dolari, inceputa cu cele doua controversate clipuri avandu-i drept protagonisti pe Bill Gates si Jerry Seinfeld. Noua serie de spoturi, sub sloganul generic "I'm a PC", apeleaza deopotriva la oameni obisnuiti si la vedete precum Eva Longoria, sotul acesteia, sportivul Tony Parker, sau scriitorul Deepak Chopra si reprezinta un raspuns la campania Apple "I'm a Mac".

Spoturile il prezinta pe un "tocilar" care aminteste de personajul "PC" din campania Apple "Mac vs PC". Acesta spune cu mandrie: "Salut. Sunt un PC si am fost transformat intr-un stereotip". El este urmat de un numar mare de oameni obisnuiti si vedete, inclusiv Bill Gates, care spun "I'm a PC".

Spotul "I'm a PC - Pride":

Spotul "I'm a PC - Not Alone":

Potrivit The Guardian, se pare ca agentia care realizeaza aceasta campanie, Crispin Porter&Bogusky, ar fi realizat inca un spot cu Seinfeld si Bill Gates, insa nu se stie daca acesta va fi difuzat vreodata, dat fiind valul de critici ce a lovit primele doua spoturi cu cei doi.

Aceeasi publicatie il citeaza pe Bill Veghte, vicepresedinte in cadrul Microsoft, potrivit caruia primele doua spoturi au avut drept scop sa "sparga gheata" intr-un mod ce "umanizeaza" Microsoft. El a admis ca dominatia Windows pe piata a facut ca acest grup sa piarda legatura emotionala cu consumatorii.

Campania Microsoft foloseste chiar ideea de stereotip pe care Apple o atribuie utilizatorilor de PC in campania "Get a Mac" ("I'm a Mac, I'm a PC"). In aceasta campanie, "tocilarul la costum" John Hodgman interpreteaza un PC, iar actorul "cool" Justin Long interpreteaza un Mac, cei doi contrandu-se pe tema punctelor tari ale platformei Mac si pe seama slabiciunilor platformei PC".