TVR International este, dupa doi ani, nominalizat din nou la premiile Hot Bird TV Awards, la care participa televiziuni ce transmit prin satelitii Eutelsat. Potrivit unui comunicat al postului, TVRi a fost nominalizat la categoria National Window, pentru productia "Roma versus Italian", semnata de realizatoarea Aurelia Tescaru.

Comunicatul precizeaza ca la aceasta categorie, televiziunile nominalizate - TVRi, JSTV1&2 (Marea Britanie) si Antenna Europe (Grecia) - au fost selectate de un juriu international din peste 130 de productii inscrise in concurs de televiziuni precum RAI si 3Channel (ITalia), Duna TV (Ungaria), Channel One Russia, Auto PlusTV si RTVI (Rusia).

La editia din 2008 ale acestor premii s-au inscris 132 de televiziuni, acestea concurand la 11 categorii (Copii, Cinema, Cultura/Educatie, Documentar, Fictiune, HDTV, Lifestyle, Muzica, National Window, Stiri si Sport).

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul unei gale programate pentru 14 noiembrie.

„Sunt extrem de fericita ca postul TVR International se bucura de aprecierea internationala pe care o merita. Iar daca pe 14 noiembrie vom castiga un nou trofeu, bucuria noastra, a tuturor, va fi cu atat mai mare", a declarat Beatrice Comanescu, directorul TVRi.