Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a anuntat vineri lansarea unei noi serii de cursuri, deschise jurnalistilor, studentilor la jurnalism sau la facultati cu specific apropiat. Printre cursurile la care acestia pot participa se numara Stiinta stirilor – tehnici de redactare si prezentare a informatiilor, Jurnalism online si Jurnalism politic.

Noua oferta de cursuri organizate de CJI mai cuprinde Comunicare&mass media: presiuni si manipulari (trainer – Cristian Pantazi, redactor-sef Hotnews), DTP, Prepress si elemente de prelucrare a imaginii - modulul II (trainer - Vlad Enache, freelancer), Atelier de depanat idei si texte - modul avansat de Jurnalism narativ (trainer – Cristian Lupsa, freelancer) si Introducere in jurnalism economic (trainer – Constantin Rudnitchi, freelancer).

Cursurile Stiinta stirilor – tehnici de redactare si prezentare a informatiilor, Jurnalism online si Jurnalism politic vor fi tinute de Marian Chiriac (jurnalist freelancer/ Asociatia de Investigatii Media in Balcani), George Hari Popescu (jurnalist freelancer & asistent universitar la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii Bucuresti) si Dan Tapalaga (editor coordonator Hotnews).

Cursurile se vor desfasura la sediul CJI incepand cu 20 octombrie 2008. Durata cursurilor variaza intre 16 si 24 de ore de predare, structurate in sedinte saptaminale sau in workshop-uri, in functie de curs. Taxa de participare variaza intre 300 si 350 lei si poate fi achitata si in maximum sase rate pentru cursurile saptamanale.

Inscrierile se fac cu CV, Scrisoare de intentie sau un eseu (in functie de cursul ales) la sediul CJI, din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 32 (52), prin fax la 311.11.76 sau la adresa de e-mail carmen[at]cji.ro.

Termenul limita de depunere a inscrierilor este 15 octombrie 2008.