Comisiile de cultura ale Parlamentului trebuie sa stabileasca timpii de antena pentru reprezentantii partidelor politice in campania electorala. Insa partidele au la dispozitie inca doua saptamani pentru finalizarea candidaturilor si abia apoi vor putea parlamentarii sa ia hotarirea finala privind timpii de antenta.

Catalin Micula, presedintele Comisiei de cultura de la Camera Deputatilor, a cerut marti sefilor SRTv si ai SRR sa propuna o repartizare a timpilor de antena pentru reprezentantii partidelor politice. El a apelat la conducerea posturilor publice de televiziune si radio sa-si foloseasca experienta data de alegerile anterioare in negocierile cu partidele si sa propuna timpi de antena pentru a putea permite comisiei sa ia o hotarire in timp util.

Insa, potrivit unui alt membru al comisiei, finalizarea candidaturilor are ca termen limita 29-30 octombrie, fapt pentru care cel mai probabil in 30 octombrie va fi luata o hotarire in privinta timpilor de antena.

Potrivit presedintelui CNA, Rasvan Popescu, de timpii de antena stabiliti de posturile publice depinde si repartizarea timpilor la posturile private.