De la intai octombrie, programele de actualitati ale RFI Romania pot fi ascultate in 53 de orase din tara, pe frecventele radiourilor locale. In acest moment informatiile difuzate de RFI acopera un bazin de audienta de peste 4 milioane de ascultatori. In total, radiourile partenere difuzeaza peste 22.000 de minute de informatie de la RFI Romania.

Declaratii radiouri partenere

“Stirile si comentariile RFI sint prompte, obiective, dinamice si au umplut intr-un mod fericit golul lasat de disparitia emisiunilor BBC. E o foarte mare nevoie de impartialitate in presa romaneasca: din acest punct de vedere o prezenta tot mai accentuata a RFI este absolut binevenita” (Marton Atilla, Director Executiv Radio Transilvania).

“Prin RFI am castigat un partener obiectiv, cu mare deschidere spre lumea largă, dar atent si la realitatea românească..” (Istvan Nagy, Director Executiv Radio GaGa)

''Sosirea la Botosani a postului RFI, retransmis de Radio Fix Botosani, a insemnat o reimprospatare a notiunii de radio. Stirile RFI nu ramin cu semne de intrebare, iar emisiunile de dezbatere, in special duplex-urile, lamuresc pe intelesul tuturor orice problema discutata". (Madalina Ursuleanu, Coordonator programe, Radio Fix)

“Ascultatorii postului nostru de radio s-au obisnuit deja cu programele RFI pe care le retransmitem, complexitatea jurnalelor de stiri a captat interesul lor". (Marius Orschekovski, Director General Radio Ring)

Declaratii RFI

„E o excelenta ocazie de a transmite in toata tara stiri despre ce se intimpla in Romania si in lume. Avem corespondenti in toate zonele importante de pe glob iar in programele de stiri incercam sa surprindem toata diversitatea lumii”. ( Luca Niculescu, redactor sef RFI Romania )

Conform sondajului calitativ realizat in decembrie 2007 de societatea JS Consultants/Qualitative Village, RFI România „îmbină seriozitatea, obiectivitatea, profesionalismul si independenta unui mare post de radio international, cu un ton cald si viu, o abordare accesibila si de proximitate”.

Radiourile locale partenere care retransmit programele de actualitati difuzate de RFI Romania:

- Retelele regionale Radio Galaxy (21 de orase) si Radio Transilvania (15 orase);

- Radio GaGa Tg. Mures, Sovata si Reghin, Radio Arad, Radio Retro Miercurea Ciuc, Radio Campus Buzau, Radio Fix Botosani, Radio Ring Medias, Radio Plus Husi, Radio Orion Fetesti si Cernavoda, Radio M Plus Tg. Neamt si Piatra Neamt, Radio Top 91 Suceava, Radio Nord-Est Iasi si Roman, Radio Baragan Calarasi.