Doua dintre cele mai cunoscute publicatii din SUA si-au exprimat, vineri, sprijinul pentru candidatul democrat la Casa Alba, Barack Obama. Washington Post si San Francisco Chronicle se alatura listei lungi de ziare americane care si-au exprimat deja sprijinul pentru Obama, care se detaseaza categoric in fata lui McCain, sprijinit pana acum de doar cateva publicatii. In SUA este o traditie ca in ajunul alegerilor ziarele sa-si exprime sprijinul pentru unul dintre candidatii la presedintie, explicand si temeiul alegerii lor.

De la inceputul lunii septembrie, peste 20 de ziare si reviste au anuntat ca il sustin pe Obama, in timp ce McCain beneficiaza de sprijinul exprimat de numai trei ziare.

Doar in ultima saptamana si-au anuntat sprijinul pentru Obama cateva dintre cele mai cunoscute publicatii din SUA, printre care Washington Post, San Francisco Chronicle, Boston Globe si The New Yorker. In New York si San Francisco, ziarele New York Post si San Francisco Examiner isi exprimasera in septembrie sprijinul pentru McCain.

Cum isi explica, intre altele, optiunea ziarul Washington Post:

  • "Alegerea a fost inlesnita in parte de campania dezamagitoare a lui McCain, mai presus de toate de alegerea iresponsabila a unui partener de campanie care nu este pregatit sa fie presedinte. A fost inlesnita in mai mare masura, totusi, de admiratia noastra pentru Dl. Obama si calitatile impresionante de care a dat dovata in aceasta cursa lunga. Da, avem rezerve si preocupari, aproape inevitabil, data fiind experienta relativ scurta pe care Dl. Obama o are pe scena politica nationala. Dar avem si sperante enorme.

Cum isi explica, intre altele, optiunea ziarul SF Chronicle:

  • "In acele crize (cea de pe Wall Street si cea provocata de invazia rusa in Georgia - n.r.) si in lumina fierbinte a reflectoarelor pe parcursul a trei dezbateri, Obama a demonstrat profunzime si temperament de presedinte. Prestatia sa sub presiunea ultimelor 20 de luni a contribuit la suprimarea "chestiunii experientei", pentru un senator in varsta de 47 de ani, ales in 2004".

Pana acum, Obama beneficiaza si de sprijinul unor publicatii locale din statele Missouri, Ohio si Carolina de Nord, care, potrivit ultimelor sondaje, se afla in grupul celor sase state "indecise", alaturi de Florida, Nevada si Colorado.