Prin zvonosfera din media romaneasca a batut acum cateva saptamani un vant de “Evenimentul zilei se duce naibii”, care a fecundat si cateva bloguri. Am decis sa nu ma ocup deloc de asta, pe de o parte fiindca m-as fi pus intr-o situatie incomoda, fiindca scriu articole sambata la ziarul respectiv, la care am si lucrat intr-un plin de satisfactie si invataminte an, in 2005. Pe de alta - “Evenimentul zilei” e un fel de guvern Tariceanu al presei romanesti, in sensul ca a trecut prin atatea crize, incat e neserios sa mai prevestesti vreo apocalipsa in privinta lui.

Stiam, pe de alta parte, ca ziarul depinde acum de Claudiu Serban, deputy general manager Ringier Romania, un om cu care am lucrat, direct, ani buni si datorita caruia pot spune “Ringier a fost locul unde am invatat cele mai multe”.

Asa am ajuns la un ymterviu pe care trebuia sa-l vedeti poate mai demult, dat fiind statutul lui Claudiu in media din Romania. Omul nu ne da amanunte picante din redactie si nici mari dezvaluiri cu privire la ceea ce va face Ringier. Printre altele, motivul e acela ca o discutie despre viitor are totdeauna un grad de neseriozitate. Daca am neglijat intrebari importante, va rog sa le puneti voi in subsol, il voi ruga pe Claudiu sa raspunda.

Am spus si o repet, managerii din media romaneasca posesori de rezultate beton, adica profit serios pentru companiile la care lucreaza, sunt in numar de trei, anume Razvan Corneteanu, Cristina Simion si Claudiu serban. Adaug un al patrulea - pe Catalin Tolontan, care pare (tot mai) responsabil de ceea ce se intampla cu Gazeta Sporturilor si GSP.ro. Voi patru aveti un trecut, Claudiu. La asta se adauga schimbarile de la “Evenimentul zilei”, ca motive pentru care am vrut sa vorbim.

Iulian Comanescu: Prima intrebare e ce-ai facut la Zurich, ca de acolo ai venit, fix la birou, unde esti acum.

Claudiu Serban: Am discutat propunerea noastra de buget pentru 2009.

Iulian Comanescu: Cum e propunerea? Ce inchideti, ce deschideti?

Claudiu Serban: Nu a fost o discutie finala. Mai degraba o dezbatere. Noi ne-am facut temele si ne-am prezentat punctul de vedere. Cei de acolo ne-au luat la intrebari si ne-au prezentat punctul lor de vedere. Decizia finala se poate lua numai dupa consolidarea bugetelor pe grup. Noi am fost a doua tara, cred, asa ca mai avem de asteptat. Probabil ca prin noiembrie vom avea o viziune exacta.

Citeste interviul integral si comenteaza pe blogul lui Iulian Comanescu.