Ringier, grupul elvetian care editeaza in Romania, intre altele, Evenimentul Zilei, Capital si Libertatea, a anuntat intr-un comunicat de presa ca Martin Werfeli, CEO al grupului, va ceda de la 1 ianuarie 2009 pozitia sa lui Christian Unger. Unger a ocupat, in ultimele sase luni, pozitia de CEO al MIH Internet Europe, divizia online a grupului de media sud-african Naspers, care a lansat in ultima vreme o ampla campanie de achizitii in digitalul european.

Potrivit comunicatului, Martin Werfeli, de sase ani in condugerea Ringier AG, devine membru al Consiliului de Administratie si va continua sa fie responsabil pentru toate operatiunile tipografice ale grupului, in Elvetia.

Pozitia sa va trece in mainile lui Unger, in varsta de 41 de ani, care a lucrat multi ani in cadrul grupului german Bertelsmann, a devenit CEO Bertelsmann China in 2002, acumuland experienta atat in zona de publishing "traditional", cat si in cea de online.

Anul trecut, Christian Unger a devenit director operational al companiei Tradus plc, fosta QXL Ricardo, care detine mai multe site-uri de licitatii online din Europa si care la inceputul acestui an a fost achizitionata de MIH Internet Europe, divizie a grupului sud-african Naspers. Aceasta s-a extins, in 2008, pe pietele central si est-europene, ultima achizitie notabila fiind preluarea Vatera.hu, cel mai mare site de licitatii din Ungaria, in toamna acestui an. MIH a mai investit in liderul polonez pe segmentul instant messaging Gadu-Gadu si in Mail.ru.

Unger fusese numit CEO al MIH Internet Europe la inceputul lunii iunie a.c..