Pagina de media anunta joi ca Adevarul Holding a semnat un contract de licenta cu Forbes, prin care grupul de media al lui Dinu Patriciu urmeaza sa publice o editie locala a Forbes, incepand din primavara anului viitor. Potrivit sursei citate, editia va aparea de doua ori pe luna, iar Top 500 Adevarul va deveni Forbes Top 500. Contactat de HotNews.ro, Adrian Halpert, director editorial Adevarul Holding, a confirmat incheierea negocierilor, dar a refuzat sa ofere detalii inaintea unui comunicat de presa ce va fi emis joi.

UPDATE: Adevarul Holding precizeaza intr-un comunicat de presa ca Forbes Romania va aparea in martie 2009, intr-un tiraj de circa 50.000 de exemplare. Continutul va fi 60% romanesc si 40% preluat din editiile americane.

Potrivit Paginii de media:

  • Cel mai probabil, redactor-sef al publicatiei va fi Adriana Halpert, care este si redactor-sef al recentului supliment "Adevarul 500 miliardari 2008"
  • Discutiile pentru aducerea Forbes in Romania a inceput acum trei ani, cand "Adriana Halpert si Stefan Onica (in prezent seful departamentului web al Adevarul Holding) au batut la poarta americanilor de la Forbes. Cei doi au venit cu ideea, dar negocierile in urma carora s-a castigat licenta Forbes au fost purtate si finalizate de managementul Adevarul Holding, grup condus de Razvan Corneteanu". (...) In 2005, Adriana Halpert "coordona Capital Top 300 cei mai bogati romani, iar Onica era redactor la acelasi catalog".
  • "Primul pas catre licenta Forbes a fost facut cu ocazia Adevarul Top 500. Catalogul a preluat licenta de a publica in paginile sale clasamentul celor mai bogati oameni din lume. Pana in acest an, clasamentul Forbes aparea in Capital Top 300 (produs editat de Ringier)".

Tot Pagina de media a anuntat miercuri ca Adevarul Holding lanseaza, vineri, si "Click pentru femei", saptamanal ce intra pe un segment ocupat de "Libertatea pentru femei" (Ringier) si "Femeia de azi" (Sanoma Hearst).