Traian Basescu: Mi-as dori ca televiziunea publica sa atinga standardul de echidistanta al Societatii Romane de Radiodifuziune
In cadrul ceremoniei, seful statului a conferit Ordinul National „Serviciul Credincios" in grad de Cavaler Mariei Toghina, Presedinte-Director General, lui Paul Grigoriu, realizator, si lui Octavian Vintila, realizator-responsabil, Radio Romania Actualitati.
De asemenea, presedintele Traian Basescu a acordat Ordinul National „Pentru Merit" in grad de Cavaler lui Titus Andrei, realizator-responsabil, Redactia Muzicala, Ilie Dobre, publicist-comentator, Marilenei Dumitrescu, realizator- sef, Redactia Informatii, Gheorghe Enache, realizator, Catalin Gombos, redactor rubrica, Redactia Informatii si lui Adrian Valentin Soare Mihai, realizator, Radio Romania Actualitati.
Presedintele Romaniei a conferit Ordinul „Meritul Cultural" in grad de Cavaler, Categoria B „Muzica" Ruxandrei Arzoiu, realizator-responsabil, Redactia Muzicala, lui Grigore Constantinescu, colaborator, Radio Romania Muzical, Irinei Hasnas, realizator-responsabil, Redactia Muzicala si Despinei Viorica Petecel, fost realizator, Redactia Muzicala.
Seful statului a acordat, de asemenea, Ordinul „Meritul Cultural" in grad de Cavaler, Categoria F „Promovarea Culturii": doamnei Roza - Claire Jeanne Lutic, fost realizator, Radio Romania International, Ioanei Masariu, fost realizator-coordonator, Radio Romania International si luiCarmen Adriana Velcu, fost realizator-coordonator, Radio Romania International.
La finalul ceremoniei, presedintele Traian Basescu a sustinut si o alocutiune in care a afirmat, printre altele, ca si-ar dori ca "si televiziunea publica sa atinga standardul de echidistanta al SRR".
Traian Basescu a mai adaugat ca "In cei 80 de ani de existenta ai Societatii Romane de Radiodifuziune, nu a existat niciun eveniment major pentru romani care sa nu fie marcat pe banda magnetica. Radioul nu este doar un mijloc media, de informare, este si o carte de istorie care a retinut pe benzile magnetice momenetele de cumpana, momenetele de bucurie, momentele de extaz, momentele de necaz ale romanilor. in acelasi timp, trebuie sa va spun un punct de vedere personal, in peisajul mass-media romanesc putem spune ca Radio Romania este BBC-ul national, din punct de vedere al profesionalismului, si este necesar sa avem un etalon, la care sa ne raportam atunci cand privim la atat de importanta piata mass-media din Romania."

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Daca renuntam sa vizionam porcariile lor, vor simti si ei la rating.