Pro Tv a notificat, marti, CNA ca va acoperi campania electorala cu noua emisiuni de dezbateri, in perioada 17-27 noiembrie. Tot marti, Antenele 1,2 si 3 au anuntat si ele Consiliul ca nu fac emisiuni de promovare electorala, ci doar de dezbatere, in cadrul carora vor difuza gratis spoturi electorale.

Emisiunile de dezbateri ale Pro TV vor fi difuzate dimineata de la ora 9:15, in intervalul 17-27 noiembrie, mai putin sambata si duminica. Ultima emisiune, cea din 27 noiembrie, este programata la ora 22:15 si se vrea o dezbatere finala cu reprezentantii partidelor care au candidati in toate colegiile, respectiv PNL, PSD+PC, PD-L, PNG si UDMR.

Prezenta invitatilor la emisiuni va fi gratuita, dat fiind faptul ca acestea nu au caracter de promovare electorala. Pro Tv a precizat pentru HotNews.ro, saptamana trecuta, ca va difuza exclusiv emisiuni de dezbatere electorala.

Posturile trustului Intact - Antena 1, Antena 2 si Antena 3 - au anuntat si ele ca nu fac emisiuni de promovare electorala, ci doar emisuni de dezbateri electorale. Cele trei antene vor difuza, suplimentar, publicitate electorala gratis, insa doar in cadrul acestor emisiuni de dezbateri.

Printre emisiunile electorale anuntate de postul Antena 1 se numara: "Show Pacatos", "Champania electorala", "Duminica in familie" si stirile electorale de la Observator.

Pe Antena 2, au devenit electorale emisiunile "Vorbe Grele", "Rai da' buni" si "Tara pe care o meritam", in timp ce pe Antena 3 majoritatea emisiunilor vor purta amprenta dezbaterilor electorale.

Pana acum, dintre posturile care au ales sa reflecte campania electorala pe bani, doar OTV si B1TV au notificat CNA-ul cu privire la tarifele pe care le percep, in timp ce Realitatea TV a semnalat Consiliului ca pana luni, 11 noiembrie, nu a primit nicio comanda pentru emisiuni de promovare electorala, ci doar pentru spoturi electorale. Postul urmeaza sa prezinte Consiliului tarifele pe care le percepe pentru difuzarea acestor clipuri.

Pentru emisiunea "Alege Nasul", candidatii vor plati postului B1TV 10.000 de euro plus TVA pentru o ora, suma pe care o percepe si Dan Diaconescu pe OTV pentru prezenta politicienilor la emisiunea "Dan Diaconescu Direct".

B1TV mai percepe un tarif de 5.000 de euro plus TVA pentru emisiunea "Vin alegerile", care dureaza o ora, si 2.000 de euro plus TVA pentru emisiunea de jumatate de ora - "Uninominalii".

OTV va difuza in campanie si emisiunile electorale "Zori de zi", cu un tarif de 1.500 de euro plus TVA, "Se intampla acum", cu 5.000 de euro plus TVA, si "Cafeneaua politica", pentru care candidatii trebuie sa plateasca un tarif de 4.000 de euro plus TVA.

Postul Prima TV, in schimb, a ales sa nu se implice in campania electorala.