Mai multi bloggeri cunoscuti din Romania isi spun parerea despre vot intr-un clip pus joi "in circulatie" pe internet, inspirat din spotul "Don't vote", in care mai multe vedete americane argumentau, in campania electorala din SUA, de ce e bine sa te prezinti la urne. Initiativa realizarii clipului cu bloggeri romani ii apartine lui Dorin Boerescu, dupa o idee a lui Viorel Copolovici. Boerescu spunea pe propriul blog, in urma cu doar o saptamana, referindu-se la un alt clip romanesc, despre care s-a spus ca ar copia "Don't vote": "M-a enervat Luminita Anghel (...) Vin cu alta idee: spoof cu bloggeri".

Ideea clipului nu este, asemenea viralului american, de a indemna oamenii sa voteze, ci doar ca bloggerii sa arate ca a merge sau nu la vot este "o decizie importanta, la care trebuie sa te gandesti", dupa cum noteaza Boerescu.

Cei 15 bloggeri din spot - printre care se numara Florin Grozea, Pyuric, Cristi Dorombach (Piticu), Cristi Manafu, Alex Brie, Nihasa, Visurat - spun daca se duc sau nu la vot si explica de ce au luat decizia respectiva.

Regizorul spotului este Catalin Bugean.

Dorin Boerescu se afla, alaturi de Alex Mihaileanu (Subiectiv) si Viorel Copolovici, in spatele Votezi.ro, o platforma in care oameni cunoscuti din online dezbat "utilitatea/inutilitatea votului in Romania anului 2008". De altfel, clipul promoveaza Votezi.ro, precum si Harta Politicii din Romania realizata de Octavian Costache (Vivi).