Jurnalista Indira Crasnea, redactor-sef adjunct al agentiei Mediafax, este noul presedinte al Clubului Roman de Presa, potrivit Mediafax. Crasnea, care a asigurat interimatul la conducerea CRP din februarie 2008, a fost aleasa, joi, in aceasta pozitie de catre Adunarea Generala a Clubului, pentru un mandat de doi ani.

Indira Crasnea si Adrian Voinea, directorul general al SC Media Sud Management, au fost singurii candidati pentru presedintia CRP.

Voinea a fost ales, tot joi, membru in Consiliul de Onoare al Clubului, alaturi de Razvan Corneteanu (Adevarul), Ioan Rosca (Agerpres), Constantin Diaconescu (CD Press SRL), Valentin Nicolau (EDI - R SA), Cristian Dimitriu (Mediafax), Cosmina Noaghea (Publimedia International), Maria Toghina (Societatea Romana de Radiodifuziune), Stoica Enache (Tipotex), Sorin Oancea (Antena 1) si Mihai Mihailide (Viata Medicala Romaneasca). Alti trei membri in Consiliul de Onoare urmeaza sa fie alesi la urmatoarea Adunare Generala, potrivit Mediafax.

Clubul Roman de Presa este o organizatie neguvernamentala infiintata in 1998, ca asociatie a proprietarilor de presa. Pana in 2003, presedintele CRP a fost Dumitru Tinu, iar dupa decesul acestuia functia a fost preluata de Cristian Tudor Popescu, ales presedinte in martie 2003. In noiembrie 2006, Cristian Tudor Popescu a demisionat, insa a fost reales la conducerea CRP pentru inca un an, in calitate de unic candidat. Dupa plecarea acestuia de la conducerea clubului, interimatul a fost asigurat de Indira Crasnea.

UPDATE Indira Crasnea: CRP va discuta cu autoritatile in vreme de criza

Indira Crasnea a declarat pentru HotNews.ro ca printre prioritatile CRP din viitorul apropiat se numara infiintarea unui organism - Comisia de Media - prin ratificarea unui protocol agreat cu Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR). "CRP a ratificat acest protocol de colaborare cu AJR si urmeaza ca si ei sa il ratifice ca sa putem incepe activitatea acestei comisii, al carei rol este sa rezolve cazurile deontologice ale meseriei noastre", a spus Crasnea.

"Avand in vedere ca suntem intr-un context economic dificil care probabil va avea efecte si asupra industriei media", a adugat Crasnea, CRP va incerca sa reduca cat mai multe din posibilele efecte "prin deschiderea unui dialog cu autoritatile, printr-o mai buna reglementare" in domeniu, dar si prin protejarea jurnalistilor care "pot fi foarte usor de aratat cu degetul in "aceste vremuri cam tulburi", cu alegeri electorale.

"Faptul ca eu sunt jurnalista si restul persoanelor din Consiliul de Onoare al CRP sunt executivi si top management din marile trusturi inseamna ca prezenta mea e buna acolo, pentru ca da echilibru si deschidere", a comentat Crasnea numirea sa in pozitia de presedinte al CRP.