Grupul elvetian de presa Ringier a anuntat luni ca publicatia gratuita "24 Hodin" ("24 ore"), difuzata la Praga, isi va inceta aparitia in decembrie, dupa trei ani de existenta, informeaza AFP. Motivul invocat intr-un comunicat al grupului, citat de agentia de presa, este ca "Ringier ia, asemenea multor altor editori, masuri preventive in fata crizei economice mondiale".

Ultimul numar al cotidianului gratuit ceh va aparea pe piata la 19 decembrie. Potrivit AFP, publicatia lansata la 28 noiembrie 2005 numara, anul trecut, 200.000 de cititori. "24 Hodin" apare pe o piata in care este prezent si titlul gratuit "Metro", apartinand grupului suedez Modern Times Group.

Ringier Cehia publica peste zece ziare si reviste, cel mai citit titlu fiind tabloidul Blesk.

In Romania, Ringier publica ziarul gratuit Compact, lansat in 2006 si concurat pe piata bucuresteana de Ring si Curentul. Toamna aceasta a aparut pe piata si Adevarul de seara, difuzat dupa-amiaza.

Luna aceasta, Ringier Romania s-a retras din Clubul Roman de Presa, unul dintre motivele invocate fiind dorinta de a se concentra asupra prioritatilor sale de business, avand in vedere situatia economica actuala.

In septembrie, Ringier si Adevarul Holding au confirmat oficial tranzactia prin care grupul elvetian a vandut cotidianul Blik din Ucraina grupului condus de Dinu Patriciu.