TVR s-a alaturat posturilor care "isi pacalesc publicul prin asa-numitele concursuri interactive", prin emisiunea "Apel castigator", difuzata zilnic, de la ora 13.00, semnaleaza jurnalistul Petrisor Obae pe Pagina de media. Sursa scrie ca "programele cu teste de genul ghiciti capitala genereaza apeluri telefonice de la naivii care cred ca pot intra in direct sa dea raspunsul extrem de simplu si aducator de premii consistente si garantate".

Pagina de media noteaza ca, in cadrul programului "Apel castigator", regulamentul nu apare pe ecran, desi telespectatorii pot intra in direct doar dupa ce sunt trasi la sorti. Sursa comenteaza, de asemenea, ca TVR este "terenul propice pentru astfel de concursuri pentru naivi. Are un public batran, multi telespectatori de la sate, care nu stiu ca, de fapt, nu intra in direct, desi prezentatoarea ii incurajeaza".

Reprezentantii TVR, contactati de Pagina de media, s-au limitat sa afirme ca acest program nu incalca legea. Sursa afirma, insa, ca aceste concursuri contravin normelor CNA si il citeaza pe presedintele Consiliului, Rasvan Popescu, potrivit caruia "acum ne ocupam de campania electorala. Vom analiza aceasta chestiune intr-una din sedintele viitoare."

Citeste pe Pagina de media alte exemple de asemenea emisiuni difuzate de posturile romanesti.