Compania media Tribune - din care fac parte publicatiile Los Angeles Times si Chicago Tribune - a apelat la consilieri financiari specilizati in problema falimentului pentru a putea face fata situatiei dificile in care se afla, informeaza The New York Times. Veniturile trustului (cumparat anul trecut de investitorul miliardar Samuel Zell), au fost mai reduse in ultima perioada din cauza incasarilor mai slabe din publicitate, dar si a reducerii vanzarilor de ziare. De altfel, mai multe publicatii detinute de aceasta companie media au renuntat, in ultimele luni, la o parte dintre angajati pentru a reduce cheltuielile.

Grupul Tribune este unul dintre cele mai mari trusturi de presa din Statele Unite. Compania detine, in prezent, 11 cotidiane, printre care "Los Angeles Times", "Newsday", "The Sun" si "Chicago Tribune", precum si 25 de posturi TV, reteaua de cablu Superstation WGN si canalul radio WGN-AM.

Chicago Tribune este un ziar american fondat în anul 1847, care face parte din compania media Tribune Company. In luna mai a acestui an, publicatia avea un tiraj de 541.663 exemplare zilnic, fiind pe locul 8 în topul ziarelor din Statele Unite, dupa Washington Post.

Los Angeles Times este un cotidian publicat in Los Angeles, California si distribuit in America de Vest. A fost fondat in anul 1881 si are un tiraj zilnic de aproximativ 773.884 exemplare. Publicatia se situeaza pe locul 4 in Statele Unite dupa USA Today, The Wall Street Journal si The New York Times.