Premiul Pulitzer, cea mai prestigioasa distinctie americana din domeniul jurnalismului, va putea fi acordata, de anul viitor, si publicatiilor care apar doar pe internet, au anuntat luni organizatorii, potrivit AFP.

Comisia de jurizare a premiilor Pulitzer, care atribuie distinctiile in fiecare an, a anuntat ca, incepand cu urmatoarea editie, care va avea loc in aprilie 2009, vor fi luate in considerare atat "ziarele tiparite cat si organizatiile de stiri care publica numai pe internet". Acest fapt va fi valabil pentru toate cele 14 categorii de premii, a precizat Comisia intr-un comunicat.

"Este evolutia logica a misiunii istorice a premiului Pulitzer", a explicat noua decizie Sig Gissler, unul dintre organizatori. "Continuam sa fim atenti asupra schimbarilor ce apar pe scena mediatica si incercam sa facem ajustarile adecvate in timp util", a adaugat Gissler. El a mai precizat ca premiul Pulitzer, creat in anul 1904 de Joseph Pulitzer, a evoluat pe parcursul anilor, fotografia de presa, de exemplu, fiind recompensata abia din anul 1943.

Potrivit organizatorilor, vor putea concura la premiul Pulitzer publicatiile tiparite sau electronice care apar zilnic sau saptamanal si care sunt "consacrate unei prezentari originale a actualitatii imediate', in timp ce revistele tiparite, media din audiovizual, precum si site-urile acestora, nu vor putea fi eligibile pentru castigarea distinctiei.

Data limita de participare la competitia pentru premiile Pulitzer de anul viitor a fost stabilita la 1 februarie 2009.