Televiziunea americana NBC a anuntat, marti, ca vedeta Jay Leno, care din 1993 realizeaza The Tonight Show, va lucra in continuare in cadrul NBC, dar va avea o emisiune la ora de maxima audienta, cand celelalte posturi difuzeaza seriale, potrivit Associated Press.

New York Times, care a anuntat initial acordul in acest sens dintre Leno si NBC, afirma ca decizia ar putea ajuta reteaua de televiziune, in conditiile in care directorul grupului NBC Universal, Jeff Zucker, a declarat ca ia in considerare masuri suplimentare de restructurare si de reducere a costurilor.

Printre aceste masuri se numara reducerea orelor de programe proprii ale NBC, conform Huffington Post. NBC Universal anuntase recent si ca va renunta la 3% dintre angajatii sai, ca parte a eforturilor de a diminua costurile operationale in 2009.

New York Times aminteste ca, in urma cu cinci ani, NBC anuntase ca din mai 2009 ii va atribui emisiunea "The Tonight Show" lui Conan O'Brien, alta vedeta a trustului, care a realizat pana acum "Late Night with Conan O'Brien". Jay Leno va aparea in fiecare zi, de luni pana vineri, intr-o emisiune cu un format similar "The Tonight Show", dar care va incepe cu o ora si jumatate mai devreme, la ora 22.00. NBC reuseste, astfel, sa previna plecarea lui Leno la un alt post, vedeta fiind curtata in ultima vreme de numerosi concurenti, indeosebi de ABC si Fox.

Potrivit New York Times, desi Leno va avea un salariu enorm, situat probabil la peste 30 de milioane anual, costul show-ului sau va fi infim comparativ cu banii pe care o retea ii plateste pentru serialele sau alte programe similare difuzate la ora 22.00. Putine seriale difuzate in prezent, pe posturile americane, la aceasta ora pot fi considerate de succes, printre ele numarandu-se "CSI: Miami", "CSI: New York" (CBS), "Law&Order SVU" si "E.R." (NBC), acesta din urma urmand sa iasa din grila postului, conform sursei citate.

In Romania, emisiunea "The Tonight Show cu Jay Leno" este redifuzata de Antena 3.