Grupul Realitatea-Catavencu va lansa, saptamana viitoare, pachetul CineStar, ce include trei canale de film, pentru care a obtinut licenta in luna septembrie. Cele trei canale vor incepe emisia pe 19 decembrie, "in exclusivitate pe platforma Romtelecom Dolce", potrivit unui comunicat de presa. Romtelecom a anuntat vineri ca noile canale sunt oferite gratuit timp de trei luni in abonamentele de baza Variety.

Potrivit reprezentantilor Realitatea, pachetul va fi distribuit exclusiv pe platforma Dolce in primele sase luni, urmand ca apoi sa fie extins in functie de discutiile cu alti operatori.

Romtelecom a anuntat, de asemenea, vineri, ca noile canale TV lansate de Realitatea-Catavencu, vor fi oferite gratuit timp de trei luni in abonamentele de baza Variety, atat pentru clientii existenti cat si pentru cei noi. Astfel, pana pe 19 martie 2009, toti clientii vor putea viziona fara nicio taxa trei canale de filme nou lansate: Cine Star, Action Star si Comedy Star. Noile canale se adauga celor 51 de programe incluse in pachetul Variety, dar si celor 74 de canale atent selectionate disponibile in pachetele Dolce.

Realitatea Media a obtinut licenta pentru cele trei canale - prezentate sub numele Comedy Film, Action Film si Premier - in septembrie a.c., prezentand pachetul drept un concurent pentru HBO si anuntand ca acesta va fi distribuit in sistem pay TV. Atunci, managerul de proiect Bogdan Chiritoiu informa CNA ca investitia pentru fiecare canal se ridica la 2 milioane de euro si ca Realitatea incepuse deja negocieri cu majoritatea operatorilor de cablu si DTH pentru preluarea la pachet a celor trei canale.

CineStar va prezenta productii din toate genurile cinematografice, iar ActionStar si ComedyStar vor fi dedicate filmelor de actiune, respectiv comediilor.