Consiliul National al Audiovizualului a decis, in sedinta de joi, sa acorde licenta vizuala prin satelit firmei Moderna SRL Bucuresti, pentru postul de teleshopping Top Shop TV. Tot joi, CNA a decis sa aplice amenzi de cate 5.000 de lei posturilor OTV si Magic FM si a emis o somare cu intrarea de indata in legalitate pentru spotul promotional Zapp Telemobil No Pay.

Potrivit Paginii de media, postul Top Shop va prezenta versiuni extinse ale spoturilor de teleshopping prezente deja pe alte canale, dar si testimoniale locale, emisiuni interactive si programe specializate cu invitati din domenii precum protectia consumatorului sau medicina muncii. Sursa o citeaza pe managing-directorul firmei, Angela Biletcaia, aceasta propunandu-si sa scoata profit din primul an de functionare.

In ceea ce priveste Magic FM, CNA a decis sa ii aplice o amenda de 5.000 de lei pentru limbajul nepotrivit folosit in emisiunea "Mondenii Radio Show", editia din 15 decembrie, difuzata intr-un interval orar accesibil minorilor. Marti, CNA sanctionase Magic FM cu somatie publica pentru editia "Mondenii Radio Show" din 18 noiembrie.

Tot o amenda de 5.000 de lei a primit si OTV pentru diverse abateri in cadrul mai multor editii ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct".

CNA a luat, de asemenea, o decizie de somare cu intrare, de indata, in legalitate a spotului promotional Zapp Telemobil No Pay, care, potrivit Consiliului, incalca prevederile Codului de reglementare in audiovizual potrivit carora "informatiile prezentate in spoturile publicitare nu trebuie sa induca in eroare publicul, direct ori prin omisiune".